Forside (DSAR version 2.0)

DSAR Årsrapport 2022

DSAR Årsrapport 2022 kan hentes her

Sep 2 2022 (opdateringer)

ZiteLab er i gang med at tilføje nye felter til stamdata som skal bruges ifbm. det kommende MIA-projekt. Betyder at nye felter ses lige nu nederst i skemaet vedr. stamdata. Det er ikke meningen de nye felter skal bruges for nu, så som bruger af systemet kan man blot se bort fra disse felter

FULDT FUNGERENDE TOUCH LØSNING IGEN. 19 JANUR 2021

DSAR touch løsning havde et udfald her til morgen (problem nu løst)

Driften er nu fuldt stabil igen

Vi beklager de gener det evt. har givet her til morgen.

Instruktioner for login

Vi har sendt en email til alle brugere af DSAR lige før jul, hvor vi beskriver login-procedurer for den seneste version af DSAR.

Som beskrevet i e-mailen vil alle brugere blive bedt om at gensætte adgangskode ved første login efter 28. december 2020.

OM DSAR

DSAR er en landsdækkende behandlings- og forskningsdatabase over patienter med svær astma.

Dansk Svær Astma Register (DSAR) er en landsdækkende behandlings- og forskningsdatabase over patienter med svær astma. Databasen er baseret på indrapportering fra personale på landets lungemedicinske afdelinger. 


I DSAR registreres alle voksne patienter med svær astma, som behandles med biologiske lægemidler, f.eks. anti-IgE eller anti-IL5. Desuden registreres patienter med svær astma uanset behandling. 

Formålet med DSAR er at samle oplysninger om patienter med svær astma og at indsamle oplysninger om alle patienter i Danmark, der sættes i behandling med biologiske lægemidler. Oplysningerne anvendes til at sikre en effektiv behandling af den enkelte patient, samtidig med at de indsamlede data er værdifulde i videnskabelige studier. 

DSAR er initieret af Dansk Lungemedicinsk Selskab i 2017, og ledes af en styregruppe med repræsentanter fra de lungemedicinske afdelinger i Danmark der anvender biologiske behandlinger til svær astma.

Tips til bedre brug af den nye DSAR

Vi har nu været i drift med den nye løsning snart 2 uger.

Vi har samlet nogle tips nedenfor:

1. Finde patient

Skriv i søgefeltet øverst til venstre. Du skal skrive mindst 4 cifre eller bogstaver. Systemet kommer med 'popup' med forslag du kan trykke på.

2. Valg af program til at gå på nettet.

Vi anbefaler chrome. VI ved at ældre versioner af Internet Explorer kan give problemer. Særligt her i starten, hvor vores brugere kan være usikre på hvordan den nye løsning virker - er det særligt vigtigt at bruge chrome browser (vi er så sikre på at det virker efter hensigten)

3. Print vejledningen og læs den igennem

Vi har skrevet en vejledning. Den kan bruges til lige at få en hurtig gennemgang af den nye løsning

Ny brugervejledning

Vi har skrevet en vejledning til den nye DSAR-udgave.

Vejledningen vil løbende blive opdateret de kommende dage.